Turnieje Wielkoszlemowe

+20
fanatykrm
ROGAL9
zajonc
realista1992
kierownik2
adrianziomek
SuchyJKS
tomekt4
KamilFCB
saha2000
MisieQ88
drx86
walczakus
ANZELMO
koonwoon
piotrKa
Zico1910
olauolsson
Pepikos
olegsport
24 posters

Strona 4 z 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

Turnieje Wielkoszlemowe - Page 4 Empty Turnieje Wielkoszlemowe

Pisanie by olegsport Pon 25 Maj 2015 - 20:36

First topic message reminder :

Założyłem ten temat, bo chciałbym ogólnie w jednym miejscu opisywać sytuacje mężczyzn i kobiet na kortach w turniejach tego typu. Większej sensacji wśród mężczyzn dzisiaj w Roland Garros nie było. Za to wśród kobiet przegrana Agnieszki Radwańskiej, uznawana jest za sporą niespodziankę.Polka grała bez pomysłu i jak zwykle brakowało jej sił, by uderzać mocniej.Lubie obstawiać mecze w wielkim szlemie, szczególnie kobiece,gdzie o niespodziankę szybciej i bardzo często wchodzą typy z kursami powyżej 2 a nawet blisko 4.Wiadomo, jakie potrafią być kobiety, mają swoje te dni i rózne nastroje. Jutro najprawdopodobniej gra Janowicz z mało znanym francuzem. Sam jestem ciekawy, czy przejdzie dalej?

olegsport
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 1266
Punkty : 111
Reputacja : 82

Powrót do góry Go down

Turnieje Wielkoszlemowe - Page 4 Empty Re: Turnieje Wielkoszlemowe

Pisanie by olegsport Czw 9 Lip 2015 - 11:54

Przyjrzałem się bardziej przeciwniczce Agnieszki i wiem kim jest. Garbine Muguruza ma 21 lat, waży 73 kilogramy i mierzy 182 centymetry. Dopiero w 2011 roku uzyskała status profesjonalnej tenisistki. Na początku 2013 roku zdobyła pierwszy tytuł deblowy cyklu WTA Tour. Muguruza została pierwszą Hiszpanką od 1997 roku, której udało się awansować do półfinału Wimbledonu. Jaka jest jej technika gry? Sprytna.
I tyle o niej, wierzę że przed finałem nie wspomnę o niej więcej.

olegsport
al Straight Flush
al Straight Flush

Powrót do góry Go down

Pisanie by piotrKa Czw 9 Lip 2015 - 14:15

To będzie jak wygra z Hiszpanką drugi finał Wimbledonu dla Agnieszki czyż tak? Very Happy

piotrKa
Straight Flush
Straight Flush

Liczba postów : 562
Punkty : 152
Reputacja : 8

Powrót do góry Go down

Pisanie by olegsport Czw 9 Lip 2015 - 16:24

Agnieszka przegrała, no trudno. Przynajmniej walczyła, chociaż można powiedzieć, że który to raz złamała moje hmm może i nawet serce. Najgorsze w tym wszystkim, że od teraz będzie jej coraz trudniej zdobyć jakikolwiek turniej takiej miary. No nic, dziękuję jej za emocję i za wolę walki. Idę na piwo...

olegsport
al Straight Flush
al Straight Flush

Powrót do góry Go down

Pisanie by olegsport Czw 9 Lip 2015 - 19:37

A myślałem, że będą jakieś komentarze po meczu a tu nic. Załamani? Powiem, że naprawdę płakać mi się chciało, bo w sumie już w tym roku nie bedziemy mieli żadnych szans na jakiś większy sukces. Ale taki jest świat, kochamy mistrzów i jutro kolejne pojedynki wśród Panów.

olegsport
al Straight Flush
al Straight Flush

Powrót do góry Go down

Pisanie by koonwoon Czw 9 Lip 2015 - 20:09

Szkoda gadać Very Happy Liczyłem na finał Sad Słowo dnia : challenge! Very Happy

Półfinał to bardzo dobry wynik .

koonwoon
koonwoon
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 1259
Punkty : 579
Reputacja : 503

Powrót do góry Go down

Pisanie by olegsport Czw 9 Lip 2015 - 20:46

Kurs na Djokovica wzrasta, czyli fanów Gasqueta przybywa. Ja już nic nie przepowiadam, bo to się wszystko rozmija.
Plan transmisji na jutro -
14.00 Djokovic N. -Gasquet R. po nim mecz Murray A.-Federer R. Polsat Sport

olegsport
al Straight Flush
al Straight Flush

Powrót do góry Go down

Pisanie by ANZELMO Czw 9 Lip 2015 - 22:19

ja bym napisał ze norma...spotkania nie oglądałem ale to co napisałem cala isia mistrzyni nie wykorzystanych szans...ale kasa sie zgadza turniej dobry będą pkt awans i...kolejne nadzieje na wielkie zwycięstwa które nigdy nie przyjda jeszcze pokusiłem sie na hendi +3,5 nie potrzebnie dokładałem...
ANZELMO
ANZELMO
VIP
VIP

Liczba postów : 2148
Punkty : 918
Reputacja : 350

Powrót do góry Go down

Pisanie by olegsport Pią 10 Lip 2015 - 10:12

Gasquet żartuje sobie, że jest najgorszy w tej stawce. Być może takie podejście wyniesie go na wyżyny swoich możliwości. Znany jest z ekscesów, kiedyś był nawet zawieszony na 2 miesiące, bo wykryto u niego kokainę. On sam się tłumaczył, że to przez pocałunek hah. W drugim półfinale wystąpi Szwajcar, który bedzie miał szanse zostać pierwszym w historii tenisistą, który zwyciężył w londyńskim turnieju ośmiokrotnie. Daleka jednak jeszcze droga do tego.

olegsport
al Straight Flush
al Straight Flush

Powrót do góry Go down

Pisanie by olegsport Sob 11 Lip 2015 - 9:00

Francuz nie żartował, wypadł najgorzej. W drugim półfinale o zwycięstwie Federera zdecydował chyba lepszy serwis od Szkota.
Finał Pań miał wyglądać troche inaczej. A tak będę za pogromczynią Agnieszki,która już pokonała Williams w drugiej rundzie zeszłorocznego F.O. Teraz będzie o wiele trudniej, bo Amerykanka ma szanse zdobyć klasycznego szlema. Jeśli wygra, w sierpniu w Nowym Jorku będzie próbować zamknąć klasycznego Wielkiego Szlema, czyli zdobyć wszystkie cztery turnieje wielkoszlemowe w jednym roku.

Finał S.Williams-G.Muguruza od 15.00

olegsport
al Straight Flush
al Straight Flush

Powrót do góry Go down

Pisanie by olegsport Sob 11 Lip 2015 - 22:16

Być mogło tak, że nie tylko ja przy stanie 3-1 dla młodej Hiszpanki w 1 secie wierzył w jakiś cud. Nic z tego, ale po raz pierwszy od dawna widziałem Serene aż tak zdeterminowaną, która za wszelką cenę chciała udowodnić, kto jest numerem jeden.
Finał dla Amerykanki, która oczywiście pogratulowała swojej przeciwniczce i pocieszyła, aby się nie martwiła, bo wkrótce ona zacznie osiągać podobne sukcesy. Wimbledon 2015 wśród Pań dla Sereny Williams.

olegsport
al Straight Flush
al Straight Flush

Powrót do góry Go down

Pisanie by olegsport Nie 12 Lip 2015 - 12:16

W finale mężczyzn Wimbledonu 2015 nie ma niespodzianki, zmierzą się zawodnicy rozstawieni z 1 i 2.
Djokovic, Federer spotkają się ze sobą po raz 40. Postawiłbym na Federera, który stracił w turnieju tylko jednego seta i wygląda na świeżego. Ponadto Federer, który w finale Wimbledonu był siedem razy z rzędu (2003-2009),siedem z tych finałów wygrał.
Może padać, wtedy zostanie zasunięty dach i Wojciech Fibak przepowiada, że wówczas szanse Rogera na zwycięstwo wzrosną o 10%-15%. Trawa będzie nieco wilgotniejsza a wiec szybsza, co sprzyja Szwajcarowi.

olegsport
al Straight Flush
al Straight Flush

Powrót do góry Go down

Pisanie by olegsport Nie 12 Lip 2015 - 20:16

Znowu źle czułem. Djokovic zagrał o wiele lepiej niż w poprzednich meczach i pokonuje Federera w czterech setach.
Ja za bardzo nie jestem zadowolony z osiągnięć moich cichych faworytów.Chociaż Agnieszka i tak zaszła daleko ze swoimi warunkami. Rozczarował mnie Janowicz, szybkie odpadnięcia Any Ivanovic, Geni Bouchard, która za szybko uwierzyła w swoje możliwości, też mnie zaskoczyły.
Siatki ściągnięte, Wimbledon 2015 zamknięty. Następny turniej wielkoszlemowy na jesień w Nowym Jorku.

olegsport
al Straight Flush
al Straight Flush

Powrót do góry Go down

Pisanie by olegsport Pon 31 Sie 2015 - 0:35

No i jesteśmy już w Nowym Yorku w dzielnicy Queens na twardych kortach. Oczywiście zapraszam do komentowania wydarzeń i jak najbardziej podawania swoich typów.
Mamy 4 reprezentantów, o godzinie 17:00 zagra Agnieszka Radwańska, a później jej siostra. We wtorek , choć jeszcze to się może zmienić odbędzie się mecz  Magdy Linetty i Jerzego Janowicza. Ten drugi może zagrać już dziś. A to kort główny i jeszcze raz proszę zainteresowanych o komentowanie wydarzeń no i podawanie swoich przypuszczeń.
Transmisje na eurosporcie, ale nie jestem pewien tak jak o dobrej formie Agnieszki.

Turnieje Wielkoszlemowe - Page 4 F1w2v9

olegsport
al Straight Flush
al Straight Flush

Powrót do góry Go down

Pisanie by MisieQ88 Pon 31 Sie 2015 - 10:51

Gwoli scislosci:
Agnieszka Radwanska zagra dzisiaj przeciwko Siniakova o godzine 17:00,
Magda Linette zagra dzisiaj przeciwko Urszuli Radwanskiej o godzinie 18:30
Jerzy Janowicz zagra dzisiaj przeciwko P. Carreno-Busta o godzinie 20:00
Godziny podane zgodnie z aktualna rozpiska. Wszystkie podane godziny juz sa na czas polski.
Wiadomo jednak jak to z pogoda i wszystko moze soe przesunac...
Co do typowania w tych meczach to bym tego unikal gdyz wszystko zalezy od dyspozycji zawodnikow.
Najwieksze szanse na przejscie pierwszej rundy ma Agnieszka Radwanska, chociaz w jej wypadku slaba psychika moze ja zniszczyc nawet w pierwszej rundzie. Co do Jerzyka, trafil na ciezkiego przecienika juz w pierwszej rundzie i ciezko jest okreslic jednoznaczego zwyciezce. Tu przewiduje powyzej 3.5 seta.
Mecz Magdy przeciwko Uli szczerze powiedziawszy nie wiem, jedna i druga nie gra swietnie na nawierzchni twardej w ostatnim czasie, wiec ciezko okreslic.
Mozemy miec jednak nadzieje ze przejda lepsi w tych trzech parach a jesli beda to polacy (mowa o parze jerzyka i Agnieszki) to ze nie odpadna w drugiej rundzie.
MisieQ88
MisieQ88
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 3281
Punkty : 250
Reputacja : 732

Powrót do góry Go down

Pisanie by walczakus Pon 31 Sie 2015 - 15:47

Ciekawa para i kurs Marco Cecchinato - Mardy Fish
https://www.darmowybonus.com/t2351p180-typy-walczakus#30539
walczakus
walczakus
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 1857
Punkty : 251
Reputacja : 64

Powrót do góry Go down

Pisanie by drx86 Pon 31 Sie 2015 - 16:17

Za Janowiczem przemawia doświadczenie nabyte w wielkich szlemach oraz profil zawodników. Janowicz lepiej czuje się na hardzie natomiast Busta to przede wszystkim specjalista na mączce. Dużo zależy też od głowy bo Janowicz ma potencjał na top 10 tylko siano w głowie sprawia, że jest obecnie w takim miejscu a nie innym.

"Każdy z was, młodzi przyjaciele, znajduje też w życiu jakieś swoje Westerplatte. Jakiś wymiar zadań, które musi podjąć i wypełnić. Jakąś słuszną sprawę, o którą nie można nie walczyć. Jakiś obowiązek, powinność, od której nie można się uchylić. Nie można zdezerterować"- Jan Paweł II

drx86
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 1802
Punkty : 108
Reputacja : 843

Powrót do góry Go down

Pisanie by MisieQ88 Pon 31 Sie 2015 - 17:15

A ja sie nie zgodze z przedmowca. Janowicz nie ma predyspozycji na top 10 ze wzgledu na psychike i to co ma w glowie. Bo nie wystarczy grac samym cialem tylko trzeba to robic z glowa.
Co do Carreno-Busta jak najbardziej zgodze sie ze lepiej i czesciej grywal na maczce ale w ostatnim czasie gral i to bardzo dobrze gral na hardzie. Tal jak napisalem w pierwszym swoim poscie tutaj przewiduje over 3.5 seta, a nawet nie powiem ze mysle ze Busta ma szanse na wygrana Smile
MisieQ88
MisieQ88
al Straight Flush
al Straight Flush

Powrót do góry Go down

Pisanie by MisieQ88 Wto 1 Wrz 2015 - 10:08

Zgodnie z przewidywaniami. Agnieszka Radwańska wygrala swoje spotkanie z Katerina Siniakova i zagra w srode z Magda Linette, ktora w dwoch setach wygrala z Ula Radwanska.
Sprawdzily sie rowniez zapowoedzi odnosnie meczu Jerzy Janowicz - P. Carreno-Busta 1:3 (over 3.5 seta i wygrana Carreno-Busta.
Co do nastepnych typow i przewidywan, cos naskrobie jak juz przejrze statystyki...
MisieQ88
MisieQ88
al Straight Flush
al Straight Flush

Powrót do góry Go down

Pisanie by drx86 Wto 1 Wrz 2015 - 10:38

Miałeś rację MisieQ Janowicz to klaun, nic z tego dziada już nie będzie.

"Każdy z was, młodzi przyjaciele, znajduje też w życiu jakieś swoje Westerplatte. Jakiś wymiar zadań, które musi podjąć i wypełnić. Jakąś słuszną sprawę, o którą nie można nie walczyć. Jakiś obowiązek, powinność, od której nie można się uchylić. Nie można zdezerterować"- Jan Paweł II

drx86
al Straight Flush
al Straight Flush

Liczba postów : 1802
Punkty : 108
Reputacja : 843

Powrót do góry Go down

Pisanie by MisieQ88 Sro 2 Wrz 2015 - 15:06

Tu nie chodzi o to kto mial racje lub jej nie mial.
W pierwszej rundzie US Open bylo chyba tyle samo niespodzianek co typow "pewnych", ktore weszly.
Dzisiaj wybralem kilka meczy, ktore moim zdaniem maja duza szanse.
Oczywiscie mecz polsko-polski, ktorego nie stawialem ze wzgledu na kurs i jeszcze slaba psychike jednej z zawodniczek. Mowa tu o meczu Agnieszki Radwanskiej z Magda Linette. Agnieszka ta runde powinna przejsc spacerkiem, ale tak jak wczesniej wspomnialem Aga ma problemy z psychika i czesto sie lamie w czasoe meczu. Stad brak typu na ten mecz.

Nastepny mecz, ktory sam postawilem to mecz Berankis - Goffin. W pierwszym meczu Berankis meczyl sie z Joao Souza z Portugalii wygrywajac 3:2 w setach za to Goffin wygral w trzech gladkich setach z Bolelli'm. Goffin to sila spokoju i mimo nie wysokiej posturze po korcie porusza sie jak "koliberek" raz jest tu a sekunde pozniej po drugiej stronie kortu. Dlatego moj typ na ten mecz to: Berankis - Goffin DW 0:3

Pod lupe wzial rowniez mecz pan Brengle - Tatishvili, w moim mniemaniu jest tu tylko jeden zwyciezca, a raczej jedna zwyciezczyni: Tatishvili. Skad taki typ otoz Brengle w pierwszej rundzie udalo sie wygrac z Chinka Saisai Zheng, ktora ostatnio nie zachwycala forma. Natomiast Tatishvili, ktora "podobno" sprawila niespodzianke wygrywajac w pierwszej rundzie 6:2, 6:1 z Karolina Pliskova, zawodniczka z pierwszej dziesiatki rankingu WTA. Ostatnimi czasy Karolina grala gorzej niz jej siostra Katerina (mowimy tu caly czas o nawierzchni twardej), za to Tatishvili non stop poprawiala swoja gre. Przez kwalifikacje przeszla jak burza i sadze ze Brengle jej nie powstrzyma. Obie zawodniczki graja "u siebie" wiec nie mozna mowic o atucie "wlasnego boiska" sam gram ten mecz ostroznie stawiajac po prostu na zwyciestwo Tatishvili. Ryzykanci moga pograc dokladny wynik 2:0 dla Tatishvili z wysokim kursem.

Ostatni mecz, ktory dla Was opisze i ktory rowniez znalzl sie na moim kuponie to kolejny mecz tenisa meskiego.
Na warsztat biore mecz Mardy Fish - Feliciano Lopez.
Mardy to 33 letni zawodnik z USA, ktory jak juz "walczakus" pisal w swoich typach o meczu z Cecchinato, nie gral zbyt wiele w ostatnich czasach ze wzgledu na przebyta operacje (arytmia serca). US Open jest turniejem konczacym kariere tego zawodnika.
Za przeciwnika ma Hiszpana z pierwszej 20stki rankingu ATP Feliciano Lopeza, ktory gra trzeva to powiedziec bardzo dobrze na hardzie. W ostatnich kilku meczach wygral chociazby z Seppi'm, Nadal'em czy Raonic'em ktory radzi sobie dobrze na nawierzchniach twardych. Przegral jedynie z Federer'em, ale rowniez z nim nie poddal sie bez walki.
Wracajac juz do samego meczu Fish - F. Lopez nie widze w tym meczu innego zwyciezcy jak Feliciano. Jak juz wczesniej pisalem Fish wygral w czterech setach z Cecchinato, Lopez ogral w trzech setach w tym jednym ciezszym setem (tie break) z Basiliashvili'm, ktory po kwalifikiacjach wydawac by sie moglo mial szanse - niewielkie ale jednak - na wygranie meczu z Lopez'em. Nastepne dwa sety Lopez przeszedl spacerkiem. Wydaje mi sie ze mimo iz Fish bedzie sie staral na koniec kariery grac na 110% nic to nie da, nawet atut "wlasnego boiska" na nic sie nie zda. Przewiduje tutaj dokladny wynik 3:0 dla Lopez'a i tak tez pogralem. Kurs na taki typ to okolo 2.4.
To tyle z mojej strony na dzisiejsze mecze (oczywiscie to nie wszystko co dzisiaj gram, ale te mecze chcialem Wam przyblizyc.
MisieQ88
MisieQ88
al Straight Flush
al Straight Flush

Powrót do góry Go down

Pisanie by olegsport Sro 2 Wrz 2015 - 20:37

Super, że jest aż takie zainteresowanie turniejem. Nie mam jakiś specjalnych dowodów na to,że dziś wygra Genie Bouchard z Hercog. Po prostu myslę, że Kanadyjka ma większe możliwości.Coś czuję, że Genii bedzie chciała pokazać, że nie tylko ładnie wygląda, ale też jej tenis zaprowadzi ją znacznie dalej niż to bywało w ostatnim czasie.

olegsport
al Straight Flush
al Straight Flush

Powrót do góry Go down

Pisanie by MisieQ88 Sro 2 Wrz 2015 - 22:32

Niestety dzisiejsze wypociny nic nie dał. Nie obyło siębez kilku niespodzianek, które względem statystyk nie miały prawa bytu.
Co do meczu, którego nie grałem czyli mowa tu o meczu Agnieszki Radwańskiej z Magda Linette. Agnieszka gladziutko ppokonała Magdę. Teraz trzeba czekać na kolejną rundę i oby w następnej się udało Smile
Następny mecz Berankis - Goffin miał być to bardzo lekki pojedynek a okazało się zgoła inaczej. Goffin wygrał 3:2.
Kolejnym typowanie przeze mnie spotkaniem był mecz kobiet Brengle - Tatishvili tu moim faworytem jak i faworytem bukmacherów bbyła Tatishvili. Niestety Brengle pokazała zupełnie inna swoją stronę i wygrała w gładkich 2:0.
Ostatnie spotkanie, które wziąłem pod lupę to mecz M. Fish'a z F. Lopez'em stawiałem tu na dokładny wynik 0:3 lecz Mardy pokazał ducha walki i po ciężkim pojedynku Lopez wygrał 2:3.
MisieQ88
MisieQ88
al Straight Flush
al Straight Flush

Powrót do góry Go down

Pisanie by olegsport Pon 14 Wrz 2015 - 0:35

Zajmująca 43. miejsce w rankingu WTA Vinci w półfinale wyeliminowała broniącą tytułu liderkę światowej listy S.Williams. Rozstawiona z "26"  Pennetta  rozprawiła się z drugą rakietą świata Rumunką Halep.
Nigdy w historii turniejów wielkiego szlema się nie zdarzył finał "włoski".To największy sukces we włoskim tenisie.

"Czuję, jakbym mogła dotknąć nieba" - tak zaraz po półfinale Vinci. Ale jednak Flavia Pennetta wśród pań wygrywa turniej wielkoszlemowy US OPEN 2015

Turnieje Wielkoszlemowe - Page 4 2ymvg5k

olegsport
al Straight Flush
al Straight Flush

Powrót do góry Go down

Pisanie by olegsport Wto 15 Wrz 2015 - 8:45

Chodź ostatnio tenis Federera wygląda jak za najlepszych jego lat, to nie zdołał pokonać w finale Djokovica.
10 wielkoszlemowy tytuł Djokovicia, drugi w Nowym Jorku.
Wielki Szlem Azji i Pacyfiku w Australii w połowie stycznia, w samym środku australijskiego lata.

Turnieje Wielkoszlemowe - Page 4 4qyc

olegsport
al Straight Flush
al Straight Flush

Powrót do góry Go down

Pisanie by MisieQ88 Pon 16 Maj 2016 - 19:51

Z dniem dzisiejszym rozpoczęły się kwalifikacje do French Open (Roland Garros) na nawierzchni ceglastej. Na ten moment znamy już nazwiska panów, którzy przeszli pierwszą rundę kwalifikacji. Ciekawe co będzie dalej, mam nadzieję że będzie to turniej obfity w ciekawe mecze gdyż mam zamiar oglądać większość spotkań (oczywiście, te które pokaże Eurosport/Eurosport 2).
MisieQ88
MisieQ88
al Straight Flush
al Straight Flush

Powrót do góry Go down

Strona 4 z 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Powrót do góry

- Similar topics

Pozwolenia na tym forum: